Nintendo lost Pokemon X/Y save bug op met patch

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo lost Pokemon X/Y save bug op met patch

Vorige week kwamen we al met het nieuws dat er een vervelende bug aanwezig was in Pokemon X en Y. Nintendo heeft vandaag echter een patch uitgebracht die de problemen moet oplossen en ook meteen spelers met een kapotte save game helpt.

De bug verscheen wanneer spelers hun voortgang probeerde op te slaan in de straten van Lumiose City, de grootste stad in het nieuwste deel van de serie. De game sloeg vast en kon niet meer gespeeld worden, behalve wanneer spelers hun volledige game opnieuw begonnen en alle opslagdata verwijderde. Door middel van de patch wordt het probleem opgelost en kunnen spelers weer veilig hun game opslaan in Lumiose City. Spelers die hebben gekozen de game niet opnieuw te beginnen, hebben geluk: de patch zorgt er ook voor dat zij gewoon weer verder kunnen spelen.

Naast dit probleem lost de patch ook een bug op wanneer spelers een Pokemon wilde ruilen op basis van zelf-ingestelde filters. De patch is gratis beschikbaar via de 3DS eShop en neemt 229 blokken aan vrije ruimte in beslag.

Heb je de game en heb je er zelf last van gehad? Of heb je Lumiose City expres de afgelopen weken ontweken? Laat het ons weten in de reacties hieronder.