Nintendo lanceert indie-afdeling in de eShop

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo lanceert indie-afdeling in de eShop

Nintendo heeft een speciale indie-afdeling gelanceerd in de eShop. Op het digitale distributieplatform van het Japanse bedrijf is het dus vanaf nu nog makkelijker om indie-games te vinden.

In gesprek met Polygon gaf Nintendo of America baas Dan Adelman vorig jaar al aan dat ze zich meer willen concentreren op indie-games: “We willen de eShop opnieuw indelen omdat het nu moeilijk is om indie-games te vinden tussen alle AAA-titels. Aan de eShop wordt altijd gewerkt. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om digitale aankopen te doen vanaf andere platformen, zoals bijvoorbeeld de telefoon. Het vinden van content moet makkelijker kunnen worden gemaakt. We hebben een goede stroom aan nieuwe content, maar dat moet niet ten koste gaan van de vindbaarheid van oudere titels.”

In de nieuwe indie-afdeling zijn al meer dan duizend titels te vinden. Momenteel is er een prominente plek voor games als Steamworld Dig, Gunman Clive, Moon Chronicles en Cave Story. Adelman geeft ook aan dat het vanaf nu makkelijker zal worden voor indie-ontwikkelaars om hun games te porten naar de Nintendo-platformen. Zo heeft Nintendo in oktober aangekondigd dat het MonoGame Framework beschikbaar zal komen voor de Wii U. Met die techniek kunnen ontwikkelaars makkelijker hun games porten naar andere platformen.