Nintendo laat meer info los over Pokémon Sun en Moon

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Nintendo laat meer info los over Pokémon Sun en Moon

Nintendo zal niet groots aanwezig zijn op de E3 waar iedereen hoopt te gaan knallen. Toch heeft het Japanse bedrijf vandaag een momentje voor zichzelf door met een lading nieuwe informatie te komen over Pokémon Sun en Moon. De mysterieuze Pokémon op de cover hebben nu een naam en het nieuwe gebied wordt onder de loep genomen.

De twee Pokémon op de cover van de nieuwe games heten Solgaleo en Lunala en staan op de cover van respectievelijk Sun en Moon. Beiden zijn legendarische Pokémon en beiden zijn van het type Psychic. Op de website van Nintendo staat onderstaande volledige omschrijving van de twee wezens. Zo is Solgaleo een “Sunne” Pokémon die beschikt over een Full Metal Body. Deze gave zorgt ervoor dat hij immuun is voor allerlei effecten van verschillende aanvallen. Zijn unieke aanval is Sunsteel Strike, een aanval waarmee Solgaleo als een komeet op de vijand afgaat. Lunala is een “Moone” Pokémon en is nog een slag groter dan de al enorme Solgaleo. Met de Ability Shadow Field lopen Pokémon veel minder schade op wanneer het al zijn HP nog heeft. De unieke aanval van Lunala is Moongeist Beam, een lichtstraal die veel schade aanricht. Beide Pokémon lijken een flinke uitdaging te worden om te vangen.

Bovenstaande twee en nog veel andere nieuwe Pokémon zijn allemaal te vangen in de nieuwe Alola Region, een groep tropische eilanden waar jouw personage zijn reis begint. Van de nieuwe professor met de naam Kukui ontvang je een geupgrade Pokédex. Deze Rotom Pokédex wordt bewoond door een Pokémon en doet meer dan alleen maar het opslaan van jouw Pokémon-verzameling. Het geeft ook tips waar je nieuwe leuke Pokémon kunt vinden en dit doet het op basis van jouw gesprekken met personen in de game.

Ten slotte is het ook mogelijk om QR-codes te scannen in Pokémon Sun en Moon om meer te weten te komen over verschillende Pokémon en hun leefomgeving. Op 23 november kan men in Nederland aan de slag met de games op de Nintendo 3DS.