Nintendo kondigt nieuwe mobiele Pokémon-game Pokéland aan

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nintendo kondigt nieuwe mobiele Pokémon-game Pokéland aan

Nintendo is op dreef met het uitbrengen van Pokémon-games voor mobiele apparaten. Met Pokéland is de Japanse ontwikkelaar namelijk alweer bezig aan haar vijfde mobiele game met de monstertjes in de hoofdrol. Pokéland is gebaseerd op de WiiWare-titel Pokémon Rumble en zal speelbaar zijn op iOS- en Android-apparaten.

Na Pokémon GO, Pokémon Shuffle, Pokémon Duel en Pokémon: Magikarp Jump werkt Nintendo nu alweer aan de vijfde mobiele Pokémon-game: Pokéland. De nieuwe mobiele game is gebaseerd op het in 2009 via WiiWare verschenen Pokémon Rumble. Pokémon Rumble is een actievolle brawler waarin je als speler met je Pokémon verschillende levels doorloopt. In deze levels neem je het op tegen andere Pokémon waarna je de verslagen Pokémon aan je team toe kunt voegen.

Pokéland zal de eerste mobiele Pokémon-game worden die gebruik gaat maken van je Nintendo-account. De game gaat vanaf 9 juni de alfa-testfase in in Japan. In deze alfaversie zullen spelers in 52 verschillende levels met 134 verschillende Pokémon aan de slag kunnen. Bovendien bevat deze versie een champions tower waarvan de eerste vijftien levels speelbaar zijn. Over een internationale release is op dit moment nog niets bekend.