Nintendo komt volgend jaar met consoles voor opkomende markten

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo komt volgend jaar met consoles voor opkomende markten

Nintendo komt volgend jaar nog met apparatuur voor gamers in opkomende markten zoals China. Hierbij zou het volgens Satoru Iwata, grote baas bij Nintendo, vooral gaan om hardware die is gericht op gamers die minder te besteden hebben.

Om wat voor apparatuur het precies zou gaan wil Iwata nog niet duidelijk maken, maar volgens Reuters zou het gaan om ‘een nieuw soort console’ en games speciaal gericht op deze markten. De apparatuur en games zouden niet alleen gericht moeten zijn op mensen die minder te besteden hebben, maar ook minder ervaring hebben met het spelen van games.

De eerste versie van de nieuwe apparatuur en de speciale games zouden in 2015 of op zijn laatst in 2016 op de markt moeten komen in deze opkomende landen. Het is niet geheel onopvallend dat Nintendo zich op nieuwe markten (waaronder China, die onlangs het verbod op consoles heeft opgeheven) wil gaan richten. Eerder kondigde de Japanse ontwikkelaar en uitgever nog aan dat het weer een verlies zal draaien van ongeveer 330 miljoen euro.