Nintendo komt met mobiele Pokémon-game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo komt met mobiele Pokémon-game

The Pokémon Company en Nintendo hebben een samenwerking aangekondigd met Niantic voor de ontwikkeling van een mobiele Pokémon-game genaamd Pokémon GO. In de game, in ontwikkeling voor Android en iOS, zullen spelers in de echte wereld naar locaties gaan om virtuele pokémon te vangen. De game zal gratis worden, maar verschillende in-app aankopen en accessoires krijgen.

Volgens The Pokémon Company is het project al meer dan twee jaar in ontwikkeling. Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, zegt dat hij voorheen met voormalig Nintendo CEO Satoru Iwata al aan het project werkte. De samenwerking met Niantic is begrijpelijk gezien de ervaring van het bedrijf. Niantic was voorheen verantwoordelijk voor Ingress toen het nog onderdeel was van Google. Nadat Google de Alphabet-reorganisatie onderging, besloot Niantic alleen verder te gaan. Nu maken Nintendo en The Pokémon Company een investering in het bedrijf.

In Pokémon Go zullen spelers op echte locaties virtuele pokémon kunnen vangen op hun telefoon. Wanneer pokémon zijn gevangen, kunnen deze gebruikt worden in gevechten tegen andere spelers van de game. Net als in de originele games kunnen pokémon ook met andere spelers worden geruild.

PokemonGoPlus-strapNaast de game, die gratis zal verschijnen in 2016, komt er ook een accessoire genaamd Pokémon Go Plus. Deze armband heeft een apparaatje dat je op de hoogte houdt wanneer je in de buurt bent van een pokémon of als je andere notificaties uit de game hebt. Dit zodat spelers niet continu op hun telefoon hoeven te kijken om te kunnen spelen. Hoeveel het accessoire gaat kosten is nog niet bekend.

De game komt, zoals aangegeven, in 2016 op de markt voor Android en iOS. Wanneer dit in 2016 precies zal zijn is nog niet bekend. Tot die tijd kan je bovenstaande trailer bekijken.