Nintendo Japan stopt productie 3DS XL

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo Japan stopt productie 3DS XL

Nintendo Japan heeft bekendgemaakt dat de oude 3DS XL productie stopgezet wordt in Japan en dat de handheld ook uit het assortiment wordt gehaald. Dit is gedaan zodat Nintendo zich kan focussen op de markt voor de volgende handheld van het bedrijf.

De nieuwe 3DS XL van Nintendo bevat meer processorkracht, twee extra knoppen en een tweede analoge stick die zich aan de rechterkant van het apparaat bevindt. De handheld kwam op 11 oktober uit in Japan en verkocht 230.000 exemplaren in twee dagen tijd.

Op de officiële site van Nintendo, vertaald door Siliconera, staat dat de productie van de oudere 3DS XL modellen zal ophouden. De originele 3DS zal echter blijven bestaan. Dit zorgt ervoor dat gamers de duurdere nieuwe 3DS XL moeten kopen als zij een groter model van de 3DS willen.

Of dit ook voor Amerika en Europa zal gelden is onbekend. Nintendo zal nog bekend maken wanneer de nieuwe 3DS XL modellen in andere regio’s verkrijgbaar zijn. Verwacht wordt dat de nieuwe 3DS XL in 2015 in Amerika en Europa het licht zien. De nieuwe 3DS XL is voorlopig alleen verkrijgbaar in Japan en Australië.