Nintendo is verrast door overweldigend succes van Amiibo

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Nintendo is verrast door overweldigend succes van Amiibo

Hoofd marketing van Nintendo UK James Honeywell heeft gezegd dat het succes van de amiibo ‘elke verwachting heeft overtroffen’. De poppetjes die vorig jaar tegelijkertijd met Super Smash Bros zijn uitgebracht zijn ontzettend populair bij de liefhebbers.

In een gesprek met het Amerikaanse MCV zei Honeywell het volgende.

Vanaf het begin hoopten we dat amiibo een succes zou worden, maar het heeft al onze verwachtingen ruim overtroffen. Dat de verzameling van iconische personages zo massaal geliefd word is ongekend.

Toch heeft dit succes een kleine keerzijde, want sommige personages zijn erg schaars en is er moeite om een voorraad te maken.

Wat we niet hadden verwacht was de hoeveelheid verzamelaars die alle verschillende amiibo wilden hebben. In sommige gebieden is de vraag groter gebleken dan de aanvoer. Toch is het mogelijk om schaarse amiibo te vinden als er goed word gezocht.

Ondanks de aanwezigheid van meer toys-to-game franchises, zoals Skylanders en Disney Infinity is de vraag naar amiibo dus extreem hoog. Honeywell hoopt in de toekomst een oplossing te kunnen vinden voor de tekorten die er nu zijn.

We hopen in de toekomst met een grotere voorraad iedereen tevreden te stellen, al kunnen we dat bij sommige personages niet altijd garanderen. Ook dit hoort bij het overweldigende succes.