Nintendo is gestopt met quality of life, aldus analisten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo is gestopt met quality of life, aldus analisten

Een tweetal Amerikaanse analisten denken dat Nintendo stilletjes is gestopt met het ontwikkelen van apparaten die de levenswijze van mensen zal gaan verbeteren. Dit omdat het al lange tijd stil is rondom de zogenaamde quality of life-producten.

Nintendo kondigde in het begin van 2014 aan dat het bezig was met apparaten die niet bedoeld waren voor de gaming-markt. Het leek erop dat Nintendo zich ook wilde mengen in de wereld van gezondheid en apparaten wilde maken om de levenswijze van mensen te gaan verbeteren. Anderhalf jaar later denken twee Amerikaanse journalisten dat Nintendo het project zonder het te zeggen heeft geannuleerd. Lewis Ward van IDC Research verwacht niet er nog wat van te horen.

“De apparaten zouden eind maart van 2016 uitkomen, maar tot nu toe hebben we nog steeds niets concreets gehoord. Dat gezegd hebbende denk ik wel dat Nintendo het meende toen ze zeiden dat ze met dit soort producten op de markt wilden komen. Ze hebben altijd een interesse getoond in dit soort doeleinden met hun hard- en software.”

De beroemde/beruchte analist Michael Pachter van Wedbush Securities deelt de mening van Ward, en dat de kans zeer groot is dat de plannen voor de quality of life-producten net als de Wii Vitality Sensor geschrapt zijn.

“Ik vermoed dat het project dood is. Dat ze net als bij de Wii Vitality Sensor het project een stille dood hebben laten sterven. Het hele plan achter de quality of life-producten was bedoeld om mensen meer Nintendo producten krijgen te kopen. Ik denk dat ze al veel geld verliezen op de hardware die ze nu al uit hebben, dus is het geen goed idee om nog meer hardware uit te brengen. Waarschijnlijk focussen ze zich momenteel op hun entree in de mobiele markt. Een markt waarvan ze denken zeker een winst uit te kunnen slepen.”