Nintendo haalt game uit eShop na homebrew-lek

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo haalt game uit eShop na homebrew-lek

Maar weinig mensen hadden van Ironfall: Invasion gehoord, totdat afgelopen dagen bleek dat de game een lek bevatte. Hierdoor kon er homebrew gedraaid worden op de 3DS. De game is ondertussen van de eShop gehaald.

Het lek werd ontdekt door coder Jordan “Smealum” Rabet. Rabet was vorig jaar al in het nieuws toen hij een vergelijkbaar hack ontdekte in de game Cubic Ninja, destijds bekend als “Ninjhax”. Dankzij die vergaarde roem was Nintendo dan ook deze nieuwe hack, “Ironhax” genaamd, al snel op het spoor.

https://vine.co/v/ewaAjwMagFv

Nog voordat Smealum de details over Ironhax bekend kon maken was de game dan ook al offline gehaald door Nintendo. Niet heel vreemd dat Nintendo zo snel handelde, gezien Ironfall: Invasion gratis was te downloaden van de eStore.

Ondertussen heeft Smealum zijn excuses aangeboden richting de ontwikkelaar van de game, VDev. Het team lijkt er zelf echter niet zo mee te zitten: sinds dat Smealum riep dat de game bruikbaar is voor homebrew, schoot het aantal downloads van de game omhoog. Of we de game in de toekomst nog terug zien komen op de eShop is nog even de vraag.