Nintendo: Geen Twitch omdat het niet leuk is om te kijken

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo: Geen Twitch omdat het niet leuk is om te kijken

Het is momenteel een van de populairste functies op de nieuwe generatie consoles: het streamen van games naar diensten als Twitch. Toch bleef Nintendo angstvallig stil rondom het toevoegen van een dergelijke functie. Nu weten we ook waarom: volgens Regi Fills-Aime is het kijken van streams simpelweg niet leuk en ziet Nintendo dan ook geen nut in een dergelijke functie.

Tijdens de E3 sprak Polygon met Fills-Aime rondom de mogelijkheid om Twitch toe te voegen in de Wii U. Volgens Fills-Aime zal een beslissing rondom een streamingdienst altijd gedreven worden door de filosofie van Nintendo: het moet leuk zijn. Maar volgens Nintendo is het kijken naar gameplaybeelden simpelweg niet leuk. “We denken niet dat het streamen van 30 minuten aan live gameplay op zichzelf nou heel leuk is”, aldus Fills-Aime.

Toch ligt het niet aan Twitch en is de relatie tussen Twitch en Nintendo prima. “We zoeken naar leuke dingen om samen met Twitch te doen. The Nintendo Treehouse Live die we houden tijdens de E3 levert geweldige resultaten op. Maar op de specifieke vraag rondom het puur streamen van gameplay: we hebben er over nagedacht met de vraag ‘wat is er nou zo leuk aan? Vanuit het perspectief van een klant, wat is hier nu leuk aan?’”, zo legt Fills-Aime uit.

Het lijkt er dus op dat we in de komende jaren geen live streaming gaan zien vanaf Nintendo-consoles, maar wie weet gooit de Japanse gigant in de toekomst het roer weer om.