Nintendo geeft meer details over Luigi’s Mansion 3

Nintendo geeft meer details over Luigi’s Mansion 3

Tijdens Nintendo’s jaarlijkse presentatie rond E3 heeft de uitgever meer details gegeven over Luigi’s Mansion 3. Zo weten we waar de game zich afspeelt, wat voor nieuwe trucjes de langere Mario-broer kan en dat de game multiplayer krijgt.

In een uitgebreide video laat Nintendo meer zien van Luigi’s Mansion 3. De game werd  in september 2018 aangekondigd, maar zonder verdere details. In het derde deel van de serie reizen Luigi, Mario en de rest van de club af naar een hotel voor een relaxed verblijf. Dan verdwijnen Mario en consorten opeens en blijkt het pand bezeten te zijn. Aan Luigi de taak om zijn vertrouwde stofzuiger weer op te pakken en de spoken te vangen.

Dit keer doet Luigi dat met de Poltergust G-00 en deze stofzuiger kan een aantal nieuwe trucjes. Zo kan Luigi nu een Slam doen, waarmee hij een spook op de grond slaat en deze (en andere vijanden in de buurt) schade toebrengt. Ook kan Luigi een mondstuk van de stofzuiger afvuren, om ergens tegenaan te plakken en terug te trekken. Zo kan hij deuren openmaken en obstakels vernietigen. De Burst zuigt geen lucht op, maar blaast juist een korte stoot lucht, zodat Luigi ook kan springen of vijanden uit de weg kan blazen.

Daarnaast heeft Professor Gadd ook een nieuwe uitvinding: Gooigi. Deze slijmerige kloon van Luigi kan worden gebruikt wanneer Luigi een extra set handjes nodig heeft, door hekken heen moet glippen of op een punt moet komen waar alleen maar vallen zijn. Deze kloon kan door de speler bestuurd worden of door een tweede speler met een losse Joy-Con.

Multiplayermodus Luigi’s Mansion 3 is bevestigd

Naast het singleplayeravontuur krijgt Luigi’s Mansion 3 ook een multiplayermodus onder de naam ScareScraper Mode. In deze modus kunnen verschillende Luigi’s samen te strijden gaan tegen tal van spoken, met als bedoeling binnen de tijd verdiepingen van de ScareScraper leeg te schrobben. Dit kan via local co-op, maar ook via het internet. Luigi’s Mansion 3 moet dit jaar nog verschijnen, exclusief voor de Nintendo Switch.