Nintendo geeft details eerste Breath of the Wild DLC-pakket

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo geeft details eerste Breath of the Wild DLC-pakket

Nintendo heeft de eerste details bekendgemaakt voor de aankomende DLC van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. In de DLC krijg je onder andere een Hard Mode en de Trials of the Sword. Het pakket moet deze zomer beschikbaar komen.

Voor de release van The Legend of Zelda: Breath of the Wild maakte Nintendo al bekend dat de game downloadbare content ging krijgen. Het eerste pakket draagt de naam The Master Trials en over dat pakket heeft de uitgever nu meer informatie vrijgegeven.

Zo zullen The Master Trials een Hard Mode naar de game brengen, die de titel een slag moeilijker maakt. Vijanden zullen hierin sterker zijn (rode Bokoblins veranderen bijvoorbeeld in blauwe), waarbij spelers ook “vijanden kunnen vinden die ze normaal niet tegen zouden komen”. Daarnaast zal het lastiger zijn voor Link om richting een vijand te kruipen, omdat ze hem sneller zullen ontdekken. Ook zullen vijanden gedurende een gevecht langzaam gezondheid herstellen. Om spelers in de modus tegemoet te komen, zullen er schatkisten op planken boven Hyrule zweven. Nadeel is dat ze worden bewaakt door sterke monsters die je eerst zult moeten verslaan.

Benieuwd waar je voor het laatst bent geweest in Breath of the Wild? The Master Trials zal een nieuwe functie toevoegen genaamd Hero’s Path Mode. Hierin zie je op je kaart in de game precies waar je bent geweest voor de afgelopen 200 uur door middel van voetstappen. Zo weet je meteen bij welke Korok Seeds je al bent geweest, er zijn er immers maar 900.

De grootste toevoeging in The Master Trials is de Trial of the Sword. Hierin zal Link zonder wapens of bescherming in een tempel worden gegooid vol met vijanden. Wanneer Link alle vijanden weet om te leggen, mag hij door naar de volgende ruimte. Volgens de nieuwe informatie zullen er ongeveer 45 kamers zijn om te voltooien. Wanneer spelers zich door alle 45 kamers weten te werken, zal de Master Sword ontwaken en zich altijd in de ‘opgeladen’ status bevinden.

Andere kleinere toevoegingen zijn de Travel Medallion die ergens in Hyrule verstopt is. Dit medaillon stelt Link in staat om een tijdelijk quick-travel punt te maken op het punt waar Link op dat moment is. Ook kun je het Korok Mask vinden, dat het een stuk makkelijker maakt om de Korok Seeds te vinden. Naast het masker zullen er ook nog acht andere stukken uitrusting voor Link toegevoegd worden, onder andere gebaseerd op Midna, Tingle, Phantom en Majora’s Mask.

De uitbreiding zal deze zomer beschikbaar zijn voor iedereen die de Season Pass heeft aangeschaft. Dit najaar zal er nog een tweede pakket beschikbaar worden gemaakt door Nintendo.