Nintendo gaat de productie van de Switch mogelijk opschroeven

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nintendo gaat de productie van de Switch mogelijk opschroeven

De Switch is goed ontvangen door de gamewereld. Het grootste kritiekpunt dat Nintendo krijgt is dat de console niet met stapels in de winkels ligt. Op de meeste plekken is de Switch nog altijd uitverkocht, maar daar komt aan het einde van dit jaar mogelijk verandering in.

De Financial Times meldt dat Nintendo de productie aan het opvoeren is voor hun console. Hoewel de fabrikant zelf bij de voorspelde10 miljoen consoles voor dit jaar blijft, heeft de Financial Times informatie in handen waaruit blijkt dat dit er mogelijk 18 miljoen moeten worden voor het einde van het fiscale jaar.

Het probleem volgens FT ligt bij de productie van LCD-schermen. Deze zijn niet aan te slepen en als Nintendo er niet genoeg van kan bestellen, kan het bedrijf logischerwijs ook niet meer consoles produceren. Op het moment dat ze wel zeker weten dat er meer Switch-consoles gefabriceerd kunnen worden, krijgen we vermoedelijk ook de bevestiging van Nintendo.

Dat de fabrikant alles op alles zet om het tekort terug te dringen is niet zo vreemd. Zeker met nog veel titels die aan het einde van het jaar uit moeten komen, kan Nintendo goede zaken doen. Mits hun apparaat dan ook in de winkels ligt natuurlijk.