Nintendo draait verlies in omzet over fiscaal jaar 2013/2014

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo draait verlies in omzet over fiscaal jaar 2013/2014

Nintendo heeft gerapporteerd dat ze een verlies in omzet van 46,4 miljard yen (ongeveer 330 miljoen euro) hebben geleden ten tijde van het eind van het afgelopen fiscale jaar op 31 maart jongstleden. Ook de waarde van het bedrijf zakte aanzienlijk, een trend die de afgelopen drie jaar aan de orde was.

In Januari meldde het bedrijf dat ze een verlies in omzet verwachtten van 35 miljard yen (250 miljoen euro) voor het vorige fiscale jaar, een bedrag dat lager was dan het beoogde inkomen van 100 miljard yen (710 miljoen euro), een voorspelling die uiteindelijk niet realistisch bleek. De tegenvallende cijfers komen gedeeltelijk door de nog steeds slechte verkoop van de Wii U wereldwijd. De console is 6,17 miljoen keer over de toonbank gegaan sinds de lancering in november 2012 waarvan 2,72 miljoen het afgelopen fiscale jaar.

Andere consoles van Nintendo (de 3DS en 2DS handheld systemen) en de bijbehorende games wisten wel winst te behalen. Ook boekten de Wii U titels Super Mario 3D World, New Super Mario Bros. U en New Super Luigi U succes met meer dan een miljoen verkochte exemplaren per titel. Nintendo heeft aangegeven dat de focus zal blijven liggen op een betere verkoop van de Wii U en het promoten van de bijbehorende GamePad. Ook zal toekomstige software voor de console meer gebruik gaan maken van de functies die de GamePad bied. Mario Kart 8 en Super Smash Bros. zullen de twee titels zijn waar Nintendo op zal gaan inzetten het aankomende jaar. Daarnaast wil het bedrijf meer aandacht vestigen op verkoop via de Nintendo eShop in combinatie met de Nintendo 3DS.