Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima vertrekt per 28 juni

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima vertrekt per 28 juni

Per eind juni neemt Nintendo afscheid van zijn huidige directeur. De 68-jarige Tatsumi Kimishima houdt het dan na minder dan drie jaar voor gezien. De goede verkoopresultaten van de Switch zorgen er volgens het bedrijf voor dat dit de perfecte tijd is voor een verjonging van het bestuur. Met Shuntaro Furukawa staat de jongere opvolger van Kimishima dan ook al klaar.

De aankondiging van de directeurswissel gaat gepaard met een vandaag uitgebracht financieel rapport. Hierin valt ook te lezen wie het roer van Tatsumi Kimishima gaat overnemen. Shuntaro Furukawa wordt per 28 juni de nieuwe directeur van Nintendo en zal op dat moment 46 jaar oud zijn. Furukawa is al sinds 1994 in verschillende rollen werkzaam bij het Japanse bedrijf.

Met minder dan drie jaar heeft Kimishima een betrekkelijk korte periode aan het hoofd gestaan van Nintendo. Hij werd directeur nadat Satoru Iwata in juli van 2015 overleed. Iwata had de directeursfunctie toen al tien jaar bekleed. Naar verluid wilde Kimishima al eerder stoppen, maar wachtte hij op een moment dat het goed ging met Nintendo. Gezien de huidige verkoopcijfers is dat moment nu gekomen.