Nintendo Direct 4-09-2019

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo Direct 4-09-2019

De meeste bedrijven binnen de gamesindustrie maken geleidelijk nieuwe informatie bekend over games en overige dingen waarmee ze fans willen vermaken. Nintendo heeft hier echter een compleet eigen manier voor: zoveel mogelijk onthullingen in zo min mogelijk tijd. Afgelopen nacht vond er weer een Nintendo Direct plaats en het Japanse bedrijf had behoorlijk wat te vertellen aan de kijkers.

Nintendo heeft nog wat grote titels in petto staan voor de Nintendo Switch, een aantal hiervan komen nog dit jaar naar de console. Denk aan Pokémon Sword en Shield, Daemon X Machina en Luigi’s Mansion 3. De Nintendo Direct was dan ook goed gevuld met zowel details over deze aankomende games, als compleet nieuwe aankondigingen om ons mee te verlekkeren.


Viva la old days!

Al sinds het begin van Nintendo Switch Online, en daarmee de mogelijkheid voor abonnees om NES-games te spelen, wordt er gesmeekt om SNES-games toe te voegen aan de service. Misschien is het Japanse bedrijf toch gevoelig voor smeekbedes, want tijdens de livestream maakte het bedrijf bekend dat er maar liefst twintig SNES-games aan het online abonnement zijn toegevoegd. Het gaat om de volgende titels:

 • Super Mario Kart
 • Kirby’s Dream Course
 • Super Mario World 2: Yoshi’s Island
 • F-Zero
 • The Legend of Zelda: A Link to the Past
 • Super Mario World
 • Star Fox
 • Stunt Race FX
 • Super Metroid
 • Kirby’s Dream Land 3
 • Pilotwings
 • Super Soccer
 • Super Tennis
 • Brawl Brothers
 • Demon’s Crest
 • Joe & Mac 2: Lost in the Tropics
 • Super E.D.F. Earth Defense Force
 • Super Puyo Puyo 2
 • Breath of Fire
 • Super Ghouls ’n Ghosts

Spelers met een online abonnement kunnen deze games nu direct spelen. Ook onthulde Nintendo dat er vanaf nu SNES-controllers te koop zijn, die natuurlijk werken op de Switch. De controllers zijn hetzelfde als vroeger. Deze authentieke ervaring kost je €30,- per controller. 

Bethesda heeft goed nieuws voor de old-school fans van Doom. De studio brengt Doom 64, die in 1997 voor de Nintendo 64 verscheen, opnieuw uit voor de Switch. Volledig opgaan in deze klassieker kan vanaf 22 november.

Ook Star Wars-fans hebben een goede reden om enthousiast te zijn. Deze maand verschijnt namelijk Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast. Het origineel verscheen in 2002 en werd erg goed ontvangen. De Star Wars-titel is vanaf 24 september beschikbaar.


Oud wordt gewoon weer nieuw

De in 2016 verschenen Wii U-titel Tokyo Mirage Sessions #FE krijgt het woord Encore aan diens naam toegevoegd en wordt uitgebracht voor de Switch. De JRPG wordt voor deze nieuwe release uitgebreid met nieuwe personages en nieuwe verhaalelementen. De Switch-game verschijnt op 17 januari 2020.

Op 6 december kunnen Switch-bezitters het verhaal van twee Assassin’s Creed-games (her)beleven. Op die dag verschijnt de Assassin’s Creed: Rebel Collection voor de Switch. Deze bundel bevat Assassin’s Creed: Black Flag en Rogue.

Samen met een reveal trailer werd Xenoblade Chronicles: Definitive Edition aangekondigd. De sequel van deze game verscheen op de Switch, maar het origineel kwam in 2011 uit voor de Wii. Nintendo wil fans van de JRPG een kans geven om het originele verhaal of opnieuw, of voor het eerst te beleven. Het verhaal blijft onveranderd, maar grafisch is de game flink opgepoetst. Nintendo heeft nog wat extra’s op de planning voor deze re-release, maar houdt dat nog even voor zichzelf. De Definitive Edition moet ergens in het eerste half jaar van 2020 verschijnen voor de Switch.


De hype wordt alleen maar groter

Op 30 oktober verschijnt het derde deel van de Luigi’s Mansion-reeks en mag de arme Luigi opnieuw in de enge wereld van geesten duiken. Nintendo maakte bekend dat de game niet alleen een singleplayer bevat, maar dat het ook mogelijk is om met de groen geklede loodgieter online de strijd aan te laten gaan. Deze online modus heet Scream Park en plaatst twee tot acht spelers tegenover elkaar in een arena waarin Ghost Battles plaatsvinden. Na het uitspelen van de campaign is er dus geen reden om je te vervelen.

Een update over Pokémon Sword en Shield toont ons enkele nieuwigheden. Zo aanschouwen we het Pokémon Camp. Dit kamp gunt spelers vrije tijd met hun Pokémon en biedt diverse opties om met ze te spelen. Het personage waar de speler het avontuur mee aangaat is volledig te customizen. Enkele opties hiervoor worden getoond, zodat we een beetje een beeld hebben van wat we kunnen verwachten. 

Aan het eind van de video over Pokémon Sword en Shield zien we een compleet nieuwe modus, namelijk de Rice Curry-modus. De nieuwste Pokémon-game biedt spelers de kans om diverse curry-gerechten te maken. De gerechten kun je samen met je Pokémon eten en heeft effecten afhankelijk van het gerecht. Nu is het natuurlijk wel handig als je al deze gerechten bij kunt houden. Fans kennen natuurlijk de Pokédex en deze kook-modus krijgt diens eigen Dex. Je krijgt namelijk een Currydex mee. Die registreert de gerechten die je maakt en welk effect ze hebben. Dus geen National Dex, maar een Currydex; de prioriteiten van fans zijn duidelijk anders dan die van Game Freak.

Ook Animal Crossing: New Horizons komt aan de beurt en de nieuwe beelden tonen ons de opties van de crafting-modus. Op het eiland zijn heel veel soorten materialen te vinden die gebruikt kunnen worden om tools te bouwen. Deze tools zorgen er weer voor dat je meer materiaal kunt verzamelen en zo kom je steeds een stukje verder.


Geruchten met een vleugje waarheid

Super Smash Bros. Ultimate wordt opnieuw verrijkt met een aantal personages. Nintendo houdt er nog een aantal geheim, maar maakte er vast eentje bekend waar we in november al mee kunnen vechten. Het personage Terry Bogard betreedt het strijdtoneel van Smash Bros. Ultimate. Bogard is bekend van Fatal Fury en vanaf november beschikbaar voor de vechtgame. Fans moeten nog even twee maandjes wachten op de strijder, maar Nintendo heeft nog een nieuwtje. Het strijdende koppel Banjo & Kazooie is vanaf vandaag beschikbaar als DLC-personage. Kun je toch nog een nieuwe vechter aan je roster toevoegen.

Hoewel kijkers op ons continent waarschijnlijk de livestream bekeken met zeer vermoeide oogjes, klapten diezelfde ogen wijd open toen het volgende werd aangekondigd. Er gaan al een tijdje geruchten dat er een Switch-versie van Overwatch komt en tijdens de Nintendo Direct bevestigde het bedrijf deze verhalen. Overwatch komt echt naar de console van Nintendo en verschijnt op 15 oktober.


Onverwachte nieuwigheden..

De open wereld survivalgame Deadly Premonition is vanaf vandaag te koop in de Nintendo eShop onder de naam Deadly Premonition Origins. Het opnieuw uitbrengen van deze game uit 2010 gebeurt natuurlijk niet zonder reden. Spelers krijgen met deze game de kans om de originele game te spelen en zo helemaal klaar te zijn voor het vervolg. Ontwikkelaar Access Games brengt namelijk in samenwerking met Nintendo een sequel uit. Het vervolg heet Deadly Premonition 2: A Blessing In Disguise. Het lijkt er op dit moment op dat deze game exclusief uitkomt voor de Switch.

Vorig jaar kondigde Game Freak diens nieuwste project met de werknaam Town aan. Vannacht werd duidelijk dat we de game Little Town Hero mogen noemen en maakten we kennis met de protagonist Axe. De JRPG is vanaf 16 oktober beschikbaar voor de console van Nintendo.

Ontwikkelaar Hi-Rez Studios heeft ook wat te tonen tijdens deze Nintendo Direct en we maken kennis met de team-based shooter Rogue Company. Naast de onthulling maakte het bedrijf weinig bekend en we moeten dus nog even afwachten wat deze game ons te bieden heeft. De shooter heeft nog geen releasedatum, maar moet ergens in 2020 verschijnen.

Tetris veroverde tig jaren geleden al ontelbaar veel harten en met de release van Tetris 99 vorig jaar werd deze verovering alleen maar groter. Spelers van de puzzelgame hebben binnenkort wat nieuws te doen, want de modus Invictus komt eraan. Deze modus is enkel voor de beste spelers en biedt een uitdagende missie. Daarnaast komt er nog een nieuwe modus naar de game, maar het gaat hierbij om betaalde DLC. Deze uitbreiding bevat een modus waarbij twee spelers het kunnen opnemen tegen de CPU. Beide modi zijn te krijgen via de eShop, maar als je liever wat in je kast hebt staan, moet je nog even wachten tot 6 september. Dan verschijnt de game inclusief DLC fysiek in de winkels.

https://www.youtube.com/watch?v=yZ8OAKsW8XI&

Gratis Kirby is gratis

Bezitters van een Switch kunnen direct aan de slag met een gratis game die Kirby in de hoofdrol heeft. Super Kirby Clash is te downloaden vanuit de eShop en biedt spelers meer dan 100 quests om te voltooien. In een team van vier spelers, dat zowel online als lokaal kan worden samengesteld, nemen spelers het op tegen diverse vijanden.

https://www.youtube.com/watch?v=cEvAYiBcDtw


De eShop puilt uit

Larian Studios’ RPG Divinity: Original Sin 2: Definitive Edition is vanaf nu te spelen op de Switch via de eShop. De titel ondersteunt cross-save tussen Switch en Steam, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen als je de game op de pc speelt.

Trials of Mana kwam even kort voorbij en is eindelijk voorzien van een releasedatum. De game verschijnt op 24 april 2020 voor de Switch. Naast een release voor de Switch komt Trials of Mana ook naar pc en PlayStation 4.

Al eerder konden nieuwsgierige gamers een demo spelen van Daemon X Machina, maar vannacht werd een nieuwe demo aangekondigd. Deze demo laat gamers de proloog van de titel spelen. Mocht je na het spelen van de demo helemaal verkocht zijn, dan kun je jouw progressie uit de demo meenemen naar de complete game. Als je nou liever niet alleen speelt, dan heeft Daemon X Machina de perfecte mogelijkheid voor je. Je kunt de titel met vier spelers spelen, zowel lokaal als online. Lang hoef je niet meer te wachten op deze game, hij verschijnt op 13 september voor de Nintendo Switch.  


Als je de Nintendo Direct van afgelopen nacht toch liever zelf bekijkt of nieuwsgierig bent geworden door alle aankondigingen, dan kun je de complete stream hieronder bekijken. 

https://www.youtube.com/watch?v=IjZbFWW23d0&