Nintendo Account nu open voor registratie

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo Account nu open voor registratie

Vanaf vandaag is het mogelijk om je te registreren voor het nieuwe multiplatform accountsysteem van Nintendo, simpelweg Nintendo Account genaamd. Ook de aankomende applicatie Miitomo, met daarin een hoofdrol voor Mii-personages, staat open voor registratie. De app kan gebruikt worden om te communiceren met vrienden.

Afgelopen december schreven we al over het nieuwe Nintendo Account, dat op dat moment nog enkel in Japan beschikbaar was. Dit account verbindt software met consoles, pc’s en smart-apparaten en zal daarnaast dienen als overkoepelende service die jouw Nintendo ID en social media-account koppelt aan digitale services. Het account zal in de toekomst ook gebruikt gaan worden bij de diverse apps die het bedrijf uit gaat brengen en gaat een beloningssysteem bevatten, vergelijkbaar met het voormalige Club Nintendo. Uit een nieuwsbrief van het bedrijf wordt duidelijk dat registreren vanaf vandaag mogelijk is.

Het aanmaken van een account gebeurt via je Nintendo Network ID, Facebook, Google+ of Twitter en is erg eenvoudig. Naast aanmelden is er momenteel nog niet veel te doen voor gebruikers, maar door de aankomende uitbreiding en aanvulling van de diverse mogelijkheden zullen de opties groter worden. Het Nintendo Account is nodig voor de pre-registratie van Miitomo, de gratis applicatie voor smartphones en tablets. In deze app kun je een eigen Mii-personage maken en daarmee communiceren met vrienden. Het is dus eigenlijk een social media-platform van Nintendo. Wanneer je jezelf nu aanmeldt voor deze app, krijg je tijdens de release punten voor het beloningssysteem. Miimoto heeft momenteel nog geen hard releasedatum, maar zal ergens in maart gaan verschijnen.