Nintendo aangeklaagd wegens design Nintendo Switch

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nintendo aangeklaagd wegens design Nintendo Switch

Nintendo wordt aangeklaagd door het Amerikaanse bedrijf Gamevice. Het bedrijf claimt dat Nintendo het idee van een tablet met verwijderbare controllers afgekeken heeft van Gamevice’s eigen Wikipad. Gamevice eist onder meer dat de Nintendo Switch uit de handel genomen wordt.

Gamevice ontwikkelde met de Wikipad een gaming-hoes voor android apparaten. Het apparaat werkt als een verwijderbare controller die om een Android-tablet geschoven kan worden. Zoals te zien op de onderstaande afbeelding is de Wikipad onder meer voorzien van twee pookjes, een d-pad en vier knoppen. Hierdoor is het met de Wikipad mogelijk mobiele games te spelen met een gewone controller in plaats van met touchscreen controls.

Wikipad 
 Pixel Vault

Toen Nintendo de Nintendo Switch op de markt bracht met eveneens verwijderbare controllers voor een gaming-tablet, vond Gamevice het ontwerp teveel lijken op de Wikipad. Gamevice claimt patenten in handen te hebben die door Nintendo geschonden zijn. Ze eisen daarom volgens Engadget dat Nintendo een schadevergoeding betaalt en de Nintendo Switch direct uit de handel neemt.