Ninja Theory kondigt Hellblade-geïnspireerde studiebeurs aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ninja Theory kondigt Hellblade-geïnspireerde studiebeurs aan

Ninja Theory heeft in een bericht bekendgemaakt dat het een studiebeurs in het leven gaat roepen. Deze zogenoemde Senua’s Scholarship is genoemd naar het hoofdpersonage in de game Hellblade. In die game lijdt hoofdpersonage Senua aan een psychose. Daardoor hoort en ziet ze verschrikkelijke dingen als ze afreist naar de hel voor haar overleden geliefde.

De ontwikkelaar heeft met Hellblade een flinke indruk gemaakt met de realistische weerspiegeling van een psychose. Hiervoor hebben zij maar liefst drie jaar samengewerkt met experts op dat gebied. Deze waren voornamelijk opgeleid via een specifiek fonds. Nu is Ninja Theory samen met deze instantie aan het kijken hoe ze hiervoor een studiebeurs kunnen oprichten.

De Senua-beurs moet een student de kans geven om een opleiding te volgen gericht op mentale gezondheid. Hierdoor wordt de student opgeleid tot docent om vervolgens anderen les te geven en te informeren. Daarnaast geeft de studiebeurs de student de kans om bij een oude of nieuwe baan te beginnen. Deze moet wel een uitdaging geven op het gebied van mentale gezondheid.

Met Hellblade heeft Ninja Theory uiteraard mentale gezondheid al meer onder de aandacht gebracht. Op deze manier hoopt de ontwikkelaar nog verder te helpen in dit vakgebied. Hier kun je meer informatie vinden over deze uitzonderlijke studiebeurs.