Ninja Theory: “Hellblade heeft niks te maken met Heavenly Sword”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ninja Theory: “Hellblade heeft niks te maken met Heavenly Sword”

Het nieuwe IP van Ninja Theory, Hellblade, heeft helemaal niks te maken met Heavenly Sword. Dit zegt development manager van de Britse game-ontwikkelaar, Dominic Matthews, in gesprek met Eurogamer. Matthews snapt de overeenkomsten, maar benadrukt dat het hier gaat om een volledig nieuw product.

“Nee hoor, het is een volledig nieuw IP”, aldus Matthews in gesprek met Eurogamer. “Senua is een nieuw personage, het is niet verbonden met Heavenly Sword op wat voor manier dan ook. Het is niet dat we mensen op het verkeerde been wilden zetten. We houden van Heavenly Sword. We hebben veel plezier beleefd aan het maken van die game. We houden er gewoon van om vrouwelijke hoofdpersonages te maken en daarnaast zijn we ook dol op zwaarden.”

Later in het gesprek komt Matthews toch nog even terug op de overeenkomsten: “Wat je wel kan zeggen is dat we willen dat mensen die Heavenly Sword leuk vonden, zich ook zullen gaan vermaken met deze game. Als we zouden zeggen dat dit de spirituele opvolger zou zijn van Heavenly Sword, dan zouden mensen de game gaan spelen met bepaalde verwachtingen. Dat is het dus niet. Het is een nieuw IP, maar heb je je vermaakt met een van onze andere games, dan is dit ook voor jouw.”

Hellblade is een game die alleen digitaal zal verschijnen, exclusief op de PlayStation 4. De ontwikkelaars zelf noemen de game een AAA/indie-game. Ninja Theory’s laatste game was de reboot van Devil May Cry. Ook maakte zij het eerder genoemde Heavenly Sword en Enslaved: Odyssey to the West.