Nine Game brengt Splatoon-kloon voor mobiele apparaten uit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nine Game brengt Splatoon-kloon voor mobiele apparaten uit

Nintendo heeft met Splatoon een leuke en frisse franchise in handen en de game deed het goed onder de Wii U-gamers. Een studio uit China wil graag een graantje meepikken van dat succes en heeft een Splatoon-kloon gemaakt voor mobiele apparaten.

In de game-industrie worden er ideeën of concepten gestolen van andere ontwikkelaars. Het gezegde beter goed gestolen dan slecht bedacht is de gamewereld niet vreemd. Toch is er een ontwikkelaar die dat wel erg letterlijk neemt. Het Chinese Nine Game heeft namelijk onder de naam Runaway Graffity bijna een één-op-één kopie gemaakt van Splatoon. Nintendo is not amused en heeft in ieder geval al de trailer van YouTube laten verwijderen in verband met copyrightschennis.

De officiële website van de game staat vol met personages en plaatjes van Splatoon. Ook zijn er op de website gameplay-video’s te zien van gebruikers. Daarop is duidelijk te zien dat Nintendo’s Splatoon meer dan een grote inspiratiebron was voor de ontwikkelaar. Nu staat China al best bekend om het namaken van andermans producten. Zo daagde Blizzard een Chinees bedrijf voor de rechter voor het schenden van de copyright van Heartstone en is er een console op een Chinse Kickstarter-website verschenen die wel erg verdacht veel leek op de PlayStation 4.