Nine Dots’ RPG Outward krijgt releasedatum en uitgever

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nine Dots’ RPG Outward krijgt releasedatum en uitgever

Nine Dots was al aardig op weg met hun RPG Outward, maar hebben nu een deal gesloten met uitgever Deep Silver om hun game uit te brengen. Ze kondigden ook meteen een releasedatum voor de game aan. Helaas moeten we nog wel even wachten voor Outward in de schappen ligt.

Nine Dots werkt al een jaar of drie aan Outward en kreeg in 2016 ook steun van fans via Steam Greenlight. Ze werkten gestaag door aan hun RPG en nu lijkt de game toch zo langzamerhand af te zijn. Vandaag kondigden ze namelijk aan dat ze de game op 12 februari 2019 uitbrengen in samenwerking met uitgever Deep Silver. De RPG komt naar Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Met Outward probeert Nine Dots een kruising te maken met een klassieke middeleeuwse fantasy RPG en een survivalgame. Je bent dus niet alleen bezig met zwaardvechten en boogschieten, maar ook met voedsel en een slaapplek te zoeken. De wereld die ze tot nu toe toonden in trailers doet denken aan games als The Elders Scrolls III: Morrowind. Zowel qua sfeer als grafische pracht en praal. Outward moet het duidelijk hebben van gameplay en niet van de spetterende graphics.