Nightdive Studios toont beelden System Shock-remake

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nightdive Studios toont beelden System Shock-remake

Voor BioShock was er System Shock. De spirituele voorganger van de succesvolle dystopische gamefranchise stamt uit 1994 en er wordt hard gewerkt aan een remake van het origineel. Ontwikkelaar Nightdive Studios laat nu de eerste alfabeelden van de remake zien.

In een video op YouTube toont Nightdive Studios de eerste beelden van de System Shock-remake. De ontwikkelaar benadrukt dat de vrijgegeven beelden uit de alfafase van de game stammen en dus niet representatief zijn voor het eindproduct.

De remake van System Shock is mogelijk gemaakt door een Kickstarter-campagne uit 2016. Daarmee moest 900.000 dollar opgehaald worden en de teller kwam uiteindelijk op 1,35 miljoen dollar te staan. Kickstarter backers die het project voor meer dan 750 dollar gesteund hebben, kunnen nu al met de alfaversie van de game aan de slag.

Eerder dit jaar zag het er nog slecht uit voor de remake. Het project werd van februari tot april stilgelegd om de nodige zaken te herzien. De ontwikkeling is sindsdien verder gegaan en de System Shock-remake verschijnt uiteindelijk ergens in 2020.