Nieuws: Team17 en Petroglyph Games sluiten handen voor nieuwe game

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Nieuws: Team17 en Petroglyph Games sluiten handen voor nieuwe game

Team17 kennen we van games zoals Worms, het kleurrijke Yooka-Laylee en The Escapist. Petroglyph Games kennen we van RTS-games als Grey Goo en Star Wars: Empire at War. Maar wat kkrijg je als deze twee ontwikkelaars de handen sluiten? Forged Battalion.

In een blogpost op de website van Team17 is gisteren, 16 oktober, de ontwikkeling van Forged Battalion aangekondigt. Samen met Petroglyhp Games wordt deze nieuwe, kleurrijke RTS-game ontwikkelt. De game speelt zich af aan het einde van de 21e eeuw, in een wereld die bijna ten onder gaat aan The Collective; een militaire kracht die de wereld wilt overheersen.

Als speler kruip je in de huid van een generaal die in de single player ervaring zijn eigen factie uit de grond stampt. Al vechtende ontwikkel je jouw eigen wapens, units en voertuigen met immers ontwikkelende technologieën. Deze technologieën speel je vrij door schermutselingen te winnen. Deze overwinningen mogen in de single-player- of de multi-player modus zijn. In de multi-player modus kun je met maximaal zeven vrienden of vijanden spelen via dedicated servers.

Forged Battalion wordt in het begin van 2018 bespeelbaar in Early Access. Op dat moment kun je vijf single player missies spelen, zijn er vijf multi-player mappen waar je met acht speler tegelijk op kunt spelen en zijn er meerdere ‘skirmish’ game modes zoals HQ Destruction en Annihilation te spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=Rf64idjp3ww