Nieuwe Wii U-update laat originele Wii-games op GamePad spelen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe Wii U-update laat originele Wii-games op GamePad spelen

Door middel van een nieuwe update maakt Nintendo het mogelijk om Wii-games af te spelen op de GamePad van de Wii U. Voorheen ging het scherm van de GamePad uit en kon deze alleen worden gespeeld op de TV. Dit maakte de uitgever en ontwikkelaar afgelopen nacht bekend.

Wanneer de games op de Wii U’s GamePad worden afgespeeld, betekend dit niet dat de speler ook de GamePad kan gebruiken als controller voor de game. Spelers hebben nog steeds een Wii Remote of Remote Plus nodig om de games te spelen. Het scherm zal dan ook enkel als tweede scherm kunnen dienen.

Daarnaast brengt de update, welke de Wii U naar versie 4.0.0 brengt, de optie met zich mee om demo’s van aanbevolen games in de eShop automatisch te downloaden en kan de speler instellen dat de Nintendo Network ID gebruikt kan worden vanaf andere apparaten zoals bijvoorbeeld een smartphone. Dit lijkt dan ook de weg te openen naar third-party apps voor mobiele apparaten.

Andere kleinere wijzigingen liggen in de mogelijkheid om een USB-toetsenbord aan te sluiten, verbeteringen in de web brosser, ondersteuning voor Dolby Pro Logic II surround sound voor Wii-titels en algemene verbeterde stabiliteit van het systeem.