Nieuwe VR-game voor de film Alien: Covenant

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe VR-game voor de film Alien: Covenant

De bekende filmmaker Ridley Scott, bekend van de Alien-films, gaat in samenwerking met The Fox Innovation Lab een VR-game ontwikkelen rondom de film Alien: Covenant.

Er is nog geen releasedatum bekend voor de game, maar de filmversie van Alien: Covenant komt uit in mei 2017. Verwacht wordt dat de game rond deze tijd te krijgen is op alle grote Virtual Reality-platforms. Qua verhaal weet het team in ieder geval al hoge verwachtingen op te wekken. Zo noemen ze de game een spannende ervaring waarbij spelers door ijzingwekkende Alien-landschappen navigeren en waarbij elke keuze een verschil kan maken tussen leven en dood.

Dit gaat de tweede grote VR-titel worden uit de keuken van The Fox Innovation Lab. Eerder werkte de studio al aan The Martian VR die momenteel te krijgen is voor de HTC Vive, PlayStation VR en Oculus Rift.

Eerder gaf de directeur van SEGA al aan dat er gedacht wordt over een mogelijk VR ondersteuning voor de game Alien: Isolation dat in 2014 uitkwam. Hoeveel van dit gerucht uiteindelijk uit gaat komen, moet nog blijken.