Nieuwe video’s Far Cry Primal uitgebracht

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nieuwe video’s Far Cry Primal uitgebracht

De nieuwste avonturengame in de Far Cry-franchise, Far Cry Primal, krijgt volgende maand al een release voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Om ons nog even extra enthousiast te maken over de titel heeft Ubisoft twee nieuwe video’s uitgebracht.

Hoewel Ubisoft games meestal een tijdje van tevoren bekendmaakt, kwam begin oktober ineens het nieuws dat Far Cry Primal er niet alleen aan zat te komen, maar dat de release ook nog eens vier maanden later zou zijn. De spiritueel opvolger van Far Cry 4 speelt zich af in het jaar 10.000 v.C., tijdens het Stenen Tijdperk en plaatst spelers in de rol van Takkar. Takkar is, nadat zijn jachtgroep was overvallen, zonder wapens of middelen gestrand. Door sterker te worden kan hij overleven en wordt het zijn doel om op te klimmen tot stamleider.

In een persbericht maakte Ubisoft bekend dat er twee nieuwe video’s beschikbaar zijn over de titel: een nieuwe trailer en een behind the scenes video. In het bericht geeft de uitgever de volgende introductie bij de trailer:

“In Far Cry Primal wordt het land Oros geteisterd door een enorme strijd tussen de drie grootste stammen: de Wenja, de Udam en de Izila. Alledrie hebben ze maar één doel: de macht krijgen over Oros.”

 

De behind the scenes-video is alweer de derde in de reeks waarbij je inzicht krijgt in hoe de game gemaakt werd.

Far Cry Primal komt op 23 februari 2016 uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Op 1 maart volgt een pc-versie.