Nieuwe Unreal Tournament gratis vanwege de community

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Unreal Tournament gratis vanwege de community

Epic Games is dieper ingegaan op de beslissing om de nieuwe Unreal Tournament gratis beschikbaar te maken en de fans te betrekken tot de ontwikkeling van de game. De nieuwe Unreal Tournament werd afgelopen week aangekondigd.

Vorige week lieten we al weten dat Epic Games, dat maandenlang volhield met ontkennen bezig te zijn met een nieuwe Unreal Tournament, bezig was met een nieuwe Unreal Tournament. Het zou alleen niet intern gebeuren, maar grotendeels door de fans en de community.

“We kozen voor dit model omdat deze manier het meeste teruggeeft aan de fans. Hierdoor kunnen we het meeste kunnen doen voor de community en zorgt de samenwerking tussen ons en de fans ervoor dat we zeker weten dat we op het juiste pad blijven.”

Epic Games heeft een strategie aangemeten voor beginnende ontwikkelaars: de Unreal 4 Engine is weliswaar te koop, maar ook voor een maandelijks bedrag “te huur”. Epic rekent erop dat wanneer zij de fundering aanleggen voor een nieuwe Unreal Tournament, de community de engine oppikt en zo hun eigen maps, skins en modes zullen maken, waarvan een gedeelte van de opbrengsten uiteraard naar Epic gaan.

“Voordat de mod community van start kan  gaan, moeten we eerst een succesvolle game leveren die aantrekkelijk is voor veel spelers waardoor veel potentiële makers de poging willen maken. We zullen ze ondersteunen indien dat nodig is zodat de ontwikkeling zo vloeiend mogelijk loopt. We zijn er nog niet over uit wat het percentage zal zijn wat we van makers verlangen, maar het moet een percentage zijn wat aantrekkelijk en eerlijk is voor onze toekomstige creators”.