Nieuwe uitbreiding XCOM 2 aangekondigd voor dit najaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe uitbreiding XCOM 2 aangekondigd voor dit najaar

Gedurende de PC Gaming Show op de E3 heeft ontwikkelaar Firaxis een nieuwe uitbreiding aangekondigd voor XCOM 2. De uitbreiding heet War of the Chosen en zal op 29 augustus in de digitale winkels liggen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

De uitbreiding War of the Chosen werd middels een trailer aangekondigd gedurende de PC Gaming Show. Daarnaast gaf creative director Jake Solomon meer tekst en uitleg over de uitbreiding. Volgens Solomon zal de uitbreiding minstens twee keer zo groot zijn als de andere voorgaande uitbreidingen voor de game.

In de War of the Chosen neemt XCOM het op tegen The Chosen: een drietal elite aliens met ieder een eigen speelstijl en persoonlijkheid. Gedurende de uitbreiding zullen spelers het meerdere keren opnemen tegen The Chosen, waarbij ze iedere keer sterker zullen worden en nieuwe krachten krijgen.

Om XCOM te steunen brengt de uitbreiding drie nieuwe facties met zich mee. Spelers zullen echter eerst deze facties over moeten halen om met ze te strijden. De Reapers zijn geheimzinnige sluipschutters en experts in grof wapentuig. De Skirmishers bestaat uit deserteurs van de Advent-aliens. Als laatste zijn er de Templars, die gedurende een gevecht extra kracht opbouwen om een verwoestende aanval uit te voeren.

De derde factor in dit verhaal zijn The Lost. Zombie-achtige wezens ontstaan toen de aliens 20 jaar geleden de aarde aanvielen en de controle kregen over de mensen in de verwoeste steden. The Lost zullen zowel vriend als vijand aanvallen en komen af op het geluid van de gevechten.

De uitbreiding ligt op 29 augustus in de digitale winkels voor pc, Xbox One en PlayStation 4.