Nieuwe uitbreiding voor Darkest Dungeon uitgebracht

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe uitbreiding voor Darkest Dungeon uitgebracht

De populaire indiegame Darkest Dungeon heeft zijn eerste uitbreiding gekregen. In The Crimson Court kunnen spelers aan de slag met een nieuwe campaign, klasse en nog veel meer.

De campaignmissies in deze uitbreiding spelen zich gelijktijdig met het verhaal van de hoofdgame af. Hierdoor krijgen spelers veel meer achtergrondinformatie voorgeschoteld. Daarnaast krijgen bezitters de mogelijkheid om de nieuwe locatie The Courtyard te verkennen. Ook zijn hier vier nieuwe eindbazen te vinden.

Met de zogeheten Crimson Curse kunnen je personages langzaamaan veranderen in bloeddorstige vampiers. Als een van je avonturiers is geïnfecteerd met deze vloek, kunnen ze worden opgejaagd door de Fanatic.

Om dit tegen te gaan hebben spelers de beschikking over een nieuwe klasse. De Flagellant zorgt ervoor dat je genezende buffs kunt geven aan je groepsgenoten. Hiervan wordt je zelf wel zwakker.

Momenteel is The Crimson Court alleen voor de pc-versie te krijgen. Over een PS4 en PS Vita release is momenteel nog niks bekend.