Nieuwe trailer Horizon Zero Dawn roept meer vragen op

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Nieuwe trailer Horizon Zero Dawn roept meer vragen op

De meeste trailers van Horizon Zero Dawn toe nu toe, belichtten vooral de gameplay-elementen en de graphics van de game. Hier en daar vielen wat hints naar het verhaal. Wat hoofdpersoon Aloy precies moet doen, en waarom dan, waren tot nu toe echter onduidelijk. Met deze nieuwe trailer van Sony worden er een paar zaken uit de doeken gedaan, al roept de trailer ook nieuwe vragen op.

De nieuwste cinematic trailer van Horizon Zero Dawn schijnt eindelijk meer licht op het verhaal van de game. Zo krijgen we bijvoorbeeld een nieuwe groep te zien: mysterieus, gemaskerd en gevaarlijk. Het lijkt erop dat zij de vijanden in de game zijn. In de clip wordt uitgelegd wat ze van plan zijn en zien we wat voor krachten ze tot hun beschikking hebben. Maar wie zijn deze mensen precies? Waar komen ze vandaan? Hoe komen ze aan hun macht over de machines?

Aloy moet een manier vinden om de bedreiging die deze groep voorstelt op tijd neerslaan. Dit kan ze natuurlijk niet alleen doen. Daarom verschijnen er in de trailer naast nieuwe vijanden ook mogelijke bondgenoten. Hoe zij reageren op Aloys nieuws blijft echter onbekend.

Naast deze verschillende partijen verschijnt er in de trailer nog een mysterieus individueel. Hij wordt gespeeld door Lance Reddick, die ook aan de games Quantum Break en Destiny werkte. Zelf geeft de personage aan een ‘geïnteresseerde partij’ te zijn. Ook hier wordt in de clip verder niet op ingegaan.

Over het algemeen beantwoordt de trailer dus een paar vragen, maar roept het ook veel meer vragen op. De trailer verrast ons ook door te laten zien dat Aloy bepaalde vaardigheden heeft die aan een soort van telepathie doen denken. Hiermee kan ze blijkbaar de machines zelf ook hacken. Om antwoord op deze vragen te krijgen moeten we tot eind februari/begin maart wachten, dan komt de game uit.