Nieuwe, tijdelijke 3v3-modus in Rainbow Six: Siege

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe, tijdelijke 3v3-modus in Rainbow Six: Siege

Vanaf dinsdag kunnen spelers in Rainbow Six: Siege aan de slag met een nieuwe, tijdelijke modus genaamd Showdown. In de modus gaan twee teams van drie de strijd met elkaar aan, waarbij ze gebruik maken van een vooraf bepaalde load-out. De game kent ook een tijdelijk level: Fort Truth.

De nieuwe Showdown-modus voor Rainbow Six: Siege is gedurende een periode van twee weken te spelen. Van 2 tot en met 16 juli kunnen spelers op de tijdelijke map Fort Truth de strijd met elkaar aangaan, waarbij het aanvallende team een lading goud veilig moet stellen.

Dit alles komt echter met specifieke regels voor de modus. Zo krijgen spelers enkel toegang tot de BOSG.12 shotgun en een Magnum LFP586 revolver. Andere wapens zijn niet toegestaan, maar gadgets kunnen wel gewoon gebruikt worden. Daarnaast hebben spelers een beperkte HUD zonder gezondheid, munitie en crosshairs. Ook is er geen voorbereidingsfase voor beide teams, dus spelers moeten direct aan de slag.

Het is niet de eerste keer dat Rainbow Six: Siege tijdelijke evenementen heeft met speciale modi. Vorig jaar was er een tijdelijke horde-modus te spelen onder de naam Outbreak, waarin spelers een kort verhaal doorliepen. Achter de tijdelijke Showdown-modus lijkt geen verhaal te zitten, maar spelers kunnen wel 31 exclusieve items verdienen.