Nieuwe Switch-games aangekondigd tijdens Switch-presentatie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe Switch-games aangekondigd tijdens Switch-presentatie

Tijdens de Nintendo Switch-presentatie van de Japanse gigant zijn verschillende nieuwe games aangekondigd voor de console. Onder andere titels van Nintendo’s eigen studio’s, maar ook externe studios werden getoond. Ook The Legend of Zelda: Breath of the Wild kreeg een releasedatum: 3 maart 2017.

Hoewel de presentatie al beelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 liet zien, was de eerste aankondiging weggelegd voor 1, 2 Switch. In deze opvallende multiplayer-titel draait het niet om het kijken naar je scherm, maar naar je tegenstander. In bizarre opdrachten zal jij als snelste moeten reageren op commando’s van de game. De titel ligt op 3 maart in de winkel.

In Arms stap je de boksring in met een paar uittrekbare armen. In hectische gevechten ga je de strijd aan door de Joy Con-controllers uit de grip te halen en in je handen te leggen, om ze als bokshandschoenen te gebruiken. Daarbij is het de bedoeling de tegenstander uit te schakelen door te springen, te ontwijken en power ups te gebruiken. De game moet dit voorjaar beschikbaar zijn.

Ook Splatoon keert terug naar de nieuwe console van Nintendo met Splatoon 2. De sequel zal nieuwe levels, wapens en superwapens met zich meebrengen, net als nieuwe Squids. De game moet in de zomer van 2017 in de winkels liggen, met in de maanden daarna updates met daarin nieuwe levels en wapens.

In de originele presentatie van de Nintendo Switch zagen we al enkele seconden van een nieuwe Super Mario-game, maar veel details ontbraken nog. Nu is daar meer over bekend, inclusief een titel: Super Mario Odyssey. In Odyssey duikt Mario in een compleet nieuwe wereld, die verdacht veel lijkt op onze aardbol. Hierin zal je door verschillende grote free-roaming levels kunnen reizen, Bowser achterna om Princess Peach te redden. De game ligt dit najaar in de winkels.

Ook verschillende andere populaire series komen naar de Nintendo Switch. Zo zagen we een trailer van Xenoblade 2, in ontwikkeling bij Monolith. Ook werden Fire Emblem Warriors, een nieuwe game van Koei Tecmo, Dragon Quest Heroes I – II, een nieuwe Shin Megami Tensei-game en Project Octopath Traveler aangekondigd.

Aan het einde van de presentatie werden ook nog verschillende top-mensen van SEGA, Bethesda, Grasshopper en EA op het podium gehaald. Zo komt The Elder Scrolls V: Skyrim naar de Nintendo Switch, werkt Grasshopper aan een vervolg op No More Heroes en komt FIFA sowieso naar de nieuwe console.

De presentatie sloot af met een propvolle The Legend of Zelda: Breath of the Wild-trailer inclusief een releasedatum. Volgens de trailer ligt de game op 3 maart in de winkels, al is het nog maar de vraag of het gaat om een wereldwijde release. Eerdere geruchten wezen erop dat de game in Europa later zou komen.