Nieuwe Star Wars-film geregisseerd door makers Game of Thrones

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe Star Wars-film geregisseerd door makers Game of Thrones

Disney maakte onlangs bekend wat wij de komende jaren kunnen verwachten qua films. Al snel werd duidelijk dat we in 2022, 2024 en 2026 worden getrakteerd op nieuwe Star Wars-films. Nu is inmiddels duidelijk dat de makers van Game of Thrones de eerste film gaan regisseren. 

CEO van Disney Bob Iger heeft tijdens de 6th Annual Moffett-Nathanson Media and Communications Summit bekendgemaakt wie in 2022 de eerste film gaat regisseren. Het duo David Benioff en D.B. Weiss zijn de uitverkorenen en gaan de film zowel schrijven als regisseren. Benioff en Weiss werken gezamenlijk aan de nieuwe drie films. Disney maakte eerder bekend dat Rian Johnson ook bezig was met het schrijven van een trilogie. Details rondom beide trilogieën zijn nog niet bekend.

In een recent interview zei Kathleen Kennedy wel dat ze ideeën hadden liggen om The Old Republic onder handen te nemen. Deze zijn vooral bekend uit de Knight of the Old Republic-franchise. De nieuwe films kunnen we verwachten op 16 december 2022, 20 december 2024 en 18 december 2026. Star Wars: The Rise of Skywalker kunnen we vanaf 18 december in de bioscoop zien. Deze film gaat de Skywalker-saga eens en voor altijd afsluiten.