Nieuwe Singstar-game gebruikt smartphone als microfoon

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe Singstar-game gebruikt smartphone als microfoon

Singstar zal weer een nieuw deel krijgen op de PlayStation 4. In de karaoke-game zal het (niet altijd even zuiver) nazingen van bekende hits weer centraal staan. Nieuw is dat Sony ook een app vrij zal geven waarbij de smartphone van de gebruiker dienst kan doen als microfoon.

Naast de game, die later dit jaar nog voor zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4 moet verschijnen, zal Sony dus ook een Singstar-app uitbrengen. Naast de mogelijkheid om de app met de game te koppelen en je telefoon als microfoon te gebruiken, zullen spelers ook via de app playlists kunnen maken en door de Singstore bladeren. Of er nog speciale microfoons voor de PlayStation 4 beschikbaar komen is nog onduidelijk, maar de oude draadloze microfoons zouden probleemloos moeten werken.

Sony laat op het moment weinig los over de nieuwe editie van de populaire karaoke-game. Wel is duidelijk dat Sony meer sociale interactie wil in de game en zal het dus ook makkelijker moeten maken om je beste (of slechtste) prestaties via social media te delen. Daarnaast blijft Sony de bestaande Singstore aanvullen met nieuwe nummers. Zo zijn er recent nog nummers van Bruno Mars en REM toegevoegd. In totaal is de serie al 26 miljoen keer over de (digitale) toonbank gegaan.