Nieuwe settlement-game The Colonists in ontwikkeling

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe settlement-game The Colonists in ontwikkeling

Uitgever Mode 7 heeft vandaag de ontwikkeling van The Colonists aangekondigd. Een nieuwe settlement-game vergelijkbaar met games als Anno en The Settlers in ontwikkeling bij Codebyfire. De game moet in augustus al in Early Access verschijnen.

The Colonists is een settlement-game deels vergelijkbaar met klassiekers als Anno en The Settlers. Het grote verschil met deze series is dat je niet een beschaving probeert op te bouwen, maar een planeet voorbereidt op de komst van een beschaving.

Met een leger van kleine Wall-E-achtige robots is het de bedoeling om wegen te bouwen, dorpjes klaar te maken en de planeet te laten opbloeien. Dit zal middels een singleplayer campagne gedaan kunnen worden, maar ook in een free-play modus, een competitieve multiplayer modus of een co-op modus. Verdere details ontbreken echter nog.

The Colonists is in ontwikkeling bij Codebyfire, bestaande uit de Brit Richard Wallis. De game zal de eerste eigenhandige release worden voor de ontwikkelaar, die verder al tien jaar ervaring heeft in de industrie. De game wordt uitgeven door Mode 7, uitgever van onder andere Frozen Synapse en het recente Tokyo 42.