Nieuwe sequels voor Doom en Wolfenstein aangekondigd

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe sequels voor Doom en Wolfenstein aangekondigd

Twee van de series die de afgelopen jaren een succesvolle reboot hebben gehad bij Bethesda zijn natuurlijk Wolfenstein en Doom. Tijdens de E3-presentatie van de uitgever en ontwikkelaar zijn voor beide series sequels aangekondigd: Doom Eternal en Wolfenstein: Youngblood.

Doom Eternal moet een evolutie worden van alles wat de remake uit 2016 was: een nog sterkere Doomslayer, het aantal vijanden is verdubbeld en de game zal plaatsvinden op aarde. In de trailer zit helaas nog geen gameplay, deze bewaart het team tot QuakeCon in begin augustus dit jaar.

Daarnaast krijgen we ook een nieuwe sequel voor Wolfenstein, al zullen we het ditmaal zonder B.J. Blazkowicz moeten doen. In plaats daarvan krijgen we controle over de tweelingdochters van de held uit de vorige delen, Jessica en Sophia. Zij strijden in een door Nazi’s overlopen Parijs in 1980 op zoek naar hun vader.

De game moet in 2019 verschijnen en kan dan zowel singleplayer als co-op gespeeld worden. De game hangt samen met Wolfenstein: Cyberpilot, een VR-game die ook is aangekondigd tijdens de presentatie.