Nieuwe Samsung-televisies krijgen Steam Link-integratie

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Nieuwe Samsung-televisies krijgen Steam Link-integratie

Nog meer nieuws over Steam vandaag. Samsung gaat namelijk samenwerken met het softwareplatform van Valve. In de toekomst zal Samsung televisies gaan ontwikkelen waarbij Steam Link geïntegreerd is. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Steam Dev Days.

Dankzij Steam Link is het voor pc-gamers mogelijk om middels een netwerkconnectie games af te spelen op de televisie. Nu werkt dit nog met een stukje hardware dat los aangeschaft moet worden. Samsung gaat dit in de toekomst inbouwen in haar televisies. Hierdoor is het aparte kastje niet meer nodig. Wel hebben gamers uiteraard nog een pc nodig die krachtig genoeg is om games te spelen. Ook is een goede internetverbinding een vereiste.

Verder heb je een controller nodig om je games mee te spelen. Op dit moment kan dat al met een Xbox One- of een Xbox 360-controller. Vanaf 10 november ligt de Steam Controller in de winkel die dan gebruikt kan worden. Gisteren maakte Valve al bekend dat binnenkort de PlayStation 4-controller ook gebruikt kan worden met Steam.

Zowel Valve als Samsung hebben nog geen datum genoemd waarop Steam Link beschikbaar is op de televisies. Wanneer dat nieuws naar buiten komt, lees je dat uiteraard op Pixel Vault.