Nieuwe Rollercoaster Tycoon voor iOS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Rollercoaster Tycoon voor iOS

Rollercoaster Tycoon 4 wordt momenteel ontwikkeld door iOS-gameontwikkelaar On5. Het zal de eerste Rollercoaster Tycoon-titel zijn die verschijnt op iPhone, iPad en iPod Touch.

Atari onthulde Rollercoaster Tycoon 4 Mobile met een officiële site en een eerste trailer. In deze trailer is te zien dat de game op een aantal punten zal afwijken van de eerste drie Rollercoaster Tycoon-games. Zo is er een xp-balk te zien voor ervaringspunten en naast het geldbedrag dat de speler heeft, staat een plus-teken, wat kan duiden op het gebruik van microtransacties. Ook is Facebook geïntegreerd in de game.

Fans van de serie reageren over het algemeen weinig positief. Op sites als Reddit en Neogaf zijn heftige reacties te lezen. Fans zijn van mening dat de game weinig weg heeft van oudere Rollercoaster-games en dat de naam van de franchise slechts gebruikt gaat worden om geld te verdienen en niet om de fans tevreden te stellen. Veel critici denken dat de game hetzelfde pad gaat bewandelen als de mobiele versie van Dungeon Keeper, wat slecht werd ontvangen door gamers en de media, voornamelijk vanwege het overmatige gebruik van microtransacties.