Nieuwe PS4-update brengt zelf capturen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe PS4-update brengt zelf capturen

Sony werkt momenteel aan een systeemupdate voor de PlayStation 4 die spelers meer mogelijkheden geeft bij het maken, opslaan en aanpassen van opgenomen beeldmateriaal, door middel van bijvoorbeeld een capturekast. De HDCP-beveiliging, waardoor PS4-gebruikers geen gameplay kunnen opnemen via eigen apparatuur, kan uitgeschakeld worden door deze update.

De update bevat ook een video-editor waardoor spelers hun opgenomen beeldmateriaal kunnen personaliseren. Het wordt hierdoor mogelijk om opgeslagen video’s en screenshots via de Share-knop op een USB-apparaat op te slaan. Voorheen konden deze enkel gedeeld worden via Facebook of op de PS4 zelf.

Sony werkt ook nauw samen met Twitch en Ustream aan nieuwe streamingmogelijkheden. Zo moet het uiteindelijk mogelijk worden om Twitch-uitzendingen te archiveren, zodat ze later teruggekeken kunnen worden. Ook moeten Twitch-uitzendingen in de toekomst in 720p worden uitgezonden, zodat het beeld van hogere kwaliteit is. Wanneer de update komt is nog niet bekend. Sony zegt de komende weken meer bekend te zullen maken.