Nieuwe Pokémon Legendaries Bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Pokémon Legendaries Bekend

De Pokémon Legendaries. Al sinds dat we onszelf nog vermaakten met Pokémon Diamond, Pearl en Platinum leken ze steeds minder legendarisch te worden. Toegegeven, het bleven sterke, zeldzame Pokémon die je als toegewijd gamer per se wilde vangen, maar héél speciale vaardigheden kregen de Legendaries niet meer toegewezen. Ook in de storyline van de games stonden ze niet meer centraal; ze speelden enkel een bijrol en vormden een aardige extra quest voor de gamer. Maar met Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire lijkt daar verandering in te komen!

Via het Pokémon YouTube Channel werd gisteren bevestigd dat Legendaries Groudon en Kyogre (bekend van Ruby en Sapphire) terugkomen en dat wel in ‘Primal Reversion’ staat. In deze nieuwe evolutie fase zijn de Pokémon nóg sterker en vele malen groter dan in hun originele versie. De Primal Reversion is een beetje te vergelijken met een olifant die in een mammoet evolueert.

Wat betekent dit voor de gameplay? Nou, allereerst zijn zowel Groudon als Kyogre voorzien van een wel héél interessante vaardigheid. Beide kunnen namelijk het weer der mate veranderen dat aanvallen van watertypes (Groudon) of vuurtypes (Kyogre) compleet geblokkeerd worden. Daarnaast krijgen ze nog andere interessante aanvallen, zoals Precipice Blade en Origin Pulse. Vernietigende aanvallen, als we de video mogen geloven.

Daarnaast komt ook Rayquaza terug, maar zonder ‘Primal Reversion’ fase en krijgen Camerupt, Sharpedo en Gallade Mega-Evolutions. De Nintendo 3DS release van Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire zal eind November in Europa plaatsvinden.