Nieuwe Plants vs. Zombies-game in de maak

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe Plants vs. Zombies-game in de maak

In een interview met Edge Magazine heeft hoofd van EA Motive Jade Raymond laten weten dat de studio werkt aan een nieuwe Plants vs. Zombies-game. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een gloednieuwe IP.

PlayStations Trophies heeft de informatie die Edge Magazine heeft vergaard, gepubliceerd. Raymond bevestigde in het interview dat er door de studio in Vancouver gewerkt wordt aan een nieuw deel uit de Plants vs. Zombies-reeks. Wanneer de game uitkomt en wat voor type game het wordt, wilde hij nog niet zeggen. We kunnen hierbij denken aan een vervolg op de klassieke tower defense-versie, de Garden Warfare-versie of een totaal nieuwe richting.

Naast Plants vs. Zombies werkt een ander team bij EA Motive aan een nieuwe IP waar geen extra informatie over beschikbaar is. Raymond bevestigt dat de ontwikkeling nog in zijn eerste fases zit en dat het concept nog in de steigers staat. Daarnaast wordt er gebrainstormd over het prototype wat ze willen laten zien.

In de originele versie van de game moest de speler samen met Crazy Dave hun huis beschermen tegen een leger aan zombies. Hierbij maakt de speler gebruik van een groot assortiment aan bloemen en planten, die elk specifieke vaardigheden bezitten. In verschillende fases moet het huis gedurende dag en nacht beschermd worden tegen de indringers.