Nieuwe patch voor Overwatch PTR uitgebracht

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nieuwe patch voor Overwatch PTR uitgebracht

Een nieuwe patch voor Overwatch is momenteel in ontwikkeling en is nu te testen in de Public Test Region, waardoor spelers de patch alvast kunnen checken en feedback kunnen geven. Naast diverse bug fixes, zal de patch ook veranderingen aanbrengen in diverse personages, waaronder D.Va en Roadhog.

Overwatch is nog steeds razend populair en uitgever Blizzard speelt daarop in door regelmatig nieuwe updates uit te brengen. Zo werd afgelopen dinsdag nog een nieuwe map aan de game toegevoegd. Blizzard is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe patch, die vandaag de testfase in is gegaan. Deze patch brengt een behoorlijke reeks veranderingen met zich mee, zoals de nieuwe opties voor het Emote Wheel. Spelers kunnen dankzij de patch met vier emotes, sprays en voice lines het strijdveld betreden en daarnaast een specifieke van die drie acties toewijzen aan een andere knop.

Toch zit de grootste verandering wel in de vier personages die aangepast gaan worden. Het gaat hier om Ana, D.Va, Roadhog en Sombra. De helende werking van Ana haar Biotic Grenade wordt met 50% verlaagd. D.Va haar health wordt als het ware omgedraaid; haar armor bedraagt nu nog 400 en haar leven bedraagt 200. De patch draait deze cijfers om en brengt ook de schade die haar wapens aanrichten omlaag.

Het werk aan Roadhog ligt hem vooral in de haak waarmee hij vijanden kan vastpakken. Zo is het straks voor de tegenstander mogelijk om te ontsnappen wanneer zij uit zijn blikveld verdwijnen voordat ze naar hem toegetrokken worden. Sombra zal straks haar hack-vaardigheid kunnen activeren in 0,8 seconde in plaats van de huidige 1 seconde.

Daarnaast verbetert de patch ook een aantal kleinere bugs. De volledige lijst van veranderingen kun je op de officiële website van Overwatch vinden. Hier vind je ook de instructies om deel te nemen aan de PTR.