Nieuwe patch Overwatch verkleint kans op gelijkspel

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nieuwe patch Overwatch verkleint kans op gelijkspel

In competitieve gameplay is er natuurlijk niets vervelender dan verliezen, op de voet gevolgd door gelijk spelen. Dat je net niet van de vijand hebt kunnen winnen en de beide partijen met een gelijke score eindigen, kwam bij Overwatch-potjes wel erg vaak voor en daarom heeft Blizzard in de laatste Overwatch-patch maatregelen genomen. 

Menig Overwatch-potje eindigde in remise, omdat geen van de partijen erin slaagde de payload naar het einddoel te brengen. Blizzard heeft er met de nieuwe patch voor gezorgd dat de game bijhoudt hoever elk team de payload tot het eindpunt heeft weten te krijgen en kan ook een winnaar worden uitgeroepen op basis van deze progressie. Je kunt de vijand nu dus ook verslaan zonder dat het eindpunt bereikt wordt, zolang je de payload maar verder brengt dan de tegenstander.

Naast de wijziging met betrekking tot assault/escort maps is er ook extra informatie aan de lore van de helden toegevoegd. Verder is er een extra route in de map Eichenwalde aangebracht, waardoor het aanvallende team makkelijker van hun spawn naar het capture point kan komen.

De patch is vooralsnog alleen beschikbaar op de PTR (Public Test Realm). Mochten de wijzigingen goed uitpakken, dan kunnen we deze binnenkort verwachten op de live servers.