Nieuwe Overlord heet Overlord: Fellowship of Evil

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Overlord heet Overlord: Fellowship of Evil

Na de teaser die we gisteren al met jullie deelden, waarin Codemasters afsloot met de datum van vandaag, is de game nu dus officieel aangekondigd. Het nieuwe deel in de serie gaat Overlord: Fellowship of Evil heten en zal nog dit jaar verschijnen.

De aankondiging ging gepaard met een nieuwe video waarin we zien wat Overlord allemaal voor ons in petto heeft. Zo maken we uiteraard wederom kennis met de minions, maar ook met de vier duistere ondode NetherghÅ«lsĀ waarmee de game gespeeld gaat worden. Voor de kenners van de vorige delen zal er genoeg herkenbaars terug te vinden zijn. Zo zal voice-actor Marc Silk weer in de huid van de wijze oude meester minion Gnarl kruipen.

Ook de gehele stijl zal een herkenbare zijn gezien ook dit deel geheel geschreven is door Rhianna Pratchett, die ook verantwoordelijk was voor het schrijfwerk van de eerste twee delen. Ondanks de veranderde gameplay, van third-person naar top-down, zal de game nog steeds doorspekt zijn met donkere humor en zul je nog steeds de kans krijgen om je medespelers een oor aan te naaien in online of local co-op.

Dat Pratchett blij is dat ze eindelijk haar duistere geheim mag onthullen laat ze gretig weten:

“Eindelijk begint het geheime duistere ritueel zijn vruchten af te werpen. Mij is vaak gevraagd of er nog een Overlord-game komt, dus het is geweldig om ‘back in black’ te zijn en een nieuw duister bloedovergoten avontuur te creĆ«ren. Dit is een franchise die net zo leuk is om te ontwikkelen als te spelen en Fellowship of Evil vormt geen uitzondering. En maak je geen zorgen, er zullen weer schaapjes zijn. We hebben plannen met ze. Oh ja!”

 

Rob Elser, executive producer bij Codemasters, kon niet anders dan het met Pratchett eens zijn:

“We willen iets doen waarin we echt slecht kunnen zijn, samen met onze vrienden, in plaats van de standaard held in ieder andere game. Het idee van spelen met een team van slechterikken die minions commanderen om onze wil uit te voeren, terwijl we chaos voor elkaar veroorzaken, brengt gewoon een glimlach op ons gezicht. En zoals jullie weten, Overlord neemt zichzelf nooit echt te serieus.”

Overlord: Fellowship of Evil zal nog ergens dit jaar moeten verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en pc en zal voor zover bekend alleen te downloaden zijn voor het bedrag van ā‚¬19,99. Over een retailversie is nog niet gesproken.