Nieuwe operation onthuld voor Rainbow Six Siege

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Nieuwe operation onthuld voor Rainbow Six Siege

Afgelopen weekend was Rainbow Six Siege gratis uit te proberen naar aanleiding van de volledige onthulling van Operation Wind Bastion. De nieuwe operation voegt twee personages en de Fortress-map aan de game toe. De makers kondigden dit alles aan via een trailer, waarin we te zien krijgen hoe beide personages spelen en hoe de nieuwe map eruit ziet.

Operation Wind Bastion voegt de vrouwelijke operator Nomad en de mannelijke operator Kaïd aan Rainbow Six Siege toe. Wanneer we als Nomad spelen, kunnen we granaten gooien die iedereen in de buurt via een luchtstoot achteruit duwen. Vervolgens kunnen de achteruitgeduwde personages een paar seconden niets doen. Zonder risico is dit niet, want de luchtbom kan ook bondgenoten raken en dus je vijanden helpen als je deze verkeerd plaatst. Het mannelijke personage Kaïd maakt ook gebruik van een bom die je ergens kunt plaatsen. Deze deelt geen luchtstoot uit, maar zet een bepaald gebied onder stroom. Zo kunnen we nietsvermoedende tegenstanders verlammen door ze een schok toe te dienen.

De nieuwe Fortress-map is gebaseerd op de architectuur van een Marokkaanse Kasbah. Dit verdedigbare bolwerk werd vroeger gebruikt om steden te beschermen. In Rainbow Six Siege is dit bouwwerk naast een map ook het huis van de nieuwe operator Kaïd. Hoe beide personages spelen en hoe deze nieuwe map eruitzien, zien jullie in de onderstaande trailer. Operation Wind Bastion verschijnt ergens aan het einde van seizoen drie van deze titel. Wanneer dat is, is nog niet bekend.