Nieuwe modus en map komen eraan in Titanfall 2

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Nieuwe modus en map komen eraan in Titanfall 2

Zoals beloofd heeft Respawn Entertainment meerdere updates op de planning staan voor Titanfall 2. Een poos geleden maakte de ontwikkelaar bijvoorbeeld bekend dat er aan een nieuwe modus gewerkt wordt en ook dat er nieuwe maps komen. De ontwikkelaar heeft nu iets meer informatie vrijgegeven over wat spelers kunnen verwachten in de volgende updates.

De Live Fire-modus kun je volgende maand spelen. We wisten al langer wat dit ongeveer inhoudt, namelijk snelle gameplay waarin spelers zestig seconden hebben om in teams van zes de vlag in hun bezit te krijgen. Het team dat na deze zestig seconden de vlag heeft, ongeacht het aantal doden op dat team, wint. Hiervan speel je vijf rondes. In een interview met Griffin Dean vertelt hij dat de inspiratie voor deze modus van paintball komt. Hij is de designer van deze modus en kreeg het idee ervoor tijdens het speedballen in paintball.

Het verschil tussen Live Fire en andere modi ligt volgens Dean in het feit dat het ontwikkeld is om confrontatie te forceren. Spelers moeten met een duidelijke plan en tactiek de game inspringen. Het is dan ook de bedoeling dat deze modus teamwork tussen spelers bevordert. Dankzij het element van tijd is het ook erg onvoorspelbaar. Zo kan het team met nog maar één levende speler winnen tegen een team van zes winnen door op het laatste moment toch nog de vlag te pakken te krijgen.

Respawn heeft echter meerdere plannen dan alleen dit. Naast extra content zoals bugfixes, nieuwe wapens en esthetische producten, komt er binnenkort ook een ‘nieuwe’ map. Een vernieuwde versie van Colony, een map uit de eerste Titanfall, komt naar Titanfall 2. Dit alles zou volgens Dean echter het topje van de ijsberg zijn, dus we kunnen nog meer updates verwachten.