Nieuwe Mass Effect-game geschreven door Halo 4-schrijver

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nieuwe Mass Effect-game geschreven door Halo 4-schrijver

BioWare heeft vandaag de eerste team managers van de nieuwe Mass Effect-game bekend gemaakt. De meest opvallende naam: Chris Schlerf. Schlerf vorige project was het schrijven van Halo 4.

Schlerf heeft zijn rol binnen het team lange tijd geheim moeten houden. Volgens BioWare is Schlerf namelijk al sinds november 2013 actief in het team. Toch lijkt Schlerf dat zelf niet erg te vinden, zo blijkt uit het bericht van BioWare: “Iedere dag brengt een nieuwe openbaring met zich mee en iedere dag kan ik spelen met een nieuw stukje uit het universum. Om drie stappen vooruit te kijken en te denken: ‘Waar gaat ons dit heen brengen en hoe voegt het toe aan het verhaal dat is neergezet in de trilogie?’ Een mooiere speelplaats is haast niet voor te stellen.”

Veel is er nog niet bekend rondom de nieuwe Mass Effect-game, maar kijkende naar het werk dat Schlerf afleverde voor Halo 4, hoeven we ons waarschijnlijk geen zorgen te maken. “Als schrijver, schrijf ik voor de personages,” zo zegt hij zelf, “Voor mij is het belangrijkste om te ontdekken waarom een personage doet wat hij doet en welke verhalen ik met een karakter kan vertellen.”