Nieuwe live-action TMNT-film in de maak

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Nieuwe live-action TMNT-film in de maak

Al sinds de jaren 80 zijn de Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) een begrip in de stripboekenwereld. Hoewel de franchise al een hoop films heeft voortgebracht, wordt er momenteel aan een gloednieuwe versie gewerkt door Paramount. 

Filmstudio Paramount heeft een schrijver ingehuurd voor de nieuwste live-action film van Teenage Mutant Ninja Turtles. In 2016 kreeg de franchise al een reboot met films, animatieseries, videogames en comics. Het is dus niet vreemd dat Paramount deze trend rustig doorzet.

Scenarist Andrew Dodge is momenteel ingehuurd om een script voor de film te schrijven. Hij gaat dit samen met Michael Bay, Andrew Form en Brad Fuller doen. Deze waren ook betrokken bij de vorige twee live-action films. Bay had bij de voorgaande delen een groot aandeel maar of dat bij deze versie ook zo is, is nog niet bekend.

Daarnaast is het nog onduidelijk of de film een reboot van de reboot wordt. De kans is groot dat dit een zogeheten zachte reboot wordt, wat inhoudt dat de castleden en verhaallijnen van de voorgaande delen niet meer meetellen. De vorige films werden financieel goed ontvangen, maar vielen niet bij iedereen in de smaak. De fans misten namelijk de typische TMNT-stijl.